top of page
  • Instagram - Black Circle

Palackban - Ősz

Ha az őszt palackba zárhatnám, a száraz faleveleket morzsolnám össze először. Mellé helyezném a sült sütőtök és a fahéjas almás sütemény illatát. A fa kérge és a kissé fagyos reggelek ridegsége tenné a palackot még izgalmasabbá. A drága nagymamám duci, puha kezének simogatása, az őszi gardrób kötött bojtjai és a bordó, kockás kabátom melege hozhatna enyhülést. A délutáni napsütés összekeverve egy csepp esővízzel, meghintve dióval és gesztenyével.


Mindezek mellé a palackba zárnám az erdő leveleinek roppanását, a szél pirosarcú kalandozásait. A kandalló szervizelésének fémes szagát. Az óramutató kattanását egy órával előrébb, az áztató eső menetrendszerű koppanásait a párkányon és a vackot kereső sündisznók lomha totyogását.


Beleejtenék még egy csepp aranysárga mézet, egy falatot a savanykás szabolcsi almából, sárga fényű villanyt gyújtanék a meleg konyhában a bűvésztrükkhöz és a sapkák melege alá bújó szellőt hívnám segítségül a végső komponáláshoz.

(2016.10.)

fotó: saját

Rólam

Vivien vagyok, 25 éves. Mindaz amit a blogon olvashatsz, az elmúlt 10 évem élményei, érzései, fantáziaképei. Sok-sok családtag és barát ösztönzésére most minden egy helyen, hogy rajtuk kívül más is, Te is megismerhess!

A blogról

A kvszünet neked szól, ha vágysz pár sorra a reggeli kávé mellett, az ebédszünetben, vagy elalvás előtt. Egy kis napfény, mindennapi szösszenet, vagy egy novella, hogy megállj egy pillanatra, szünetet tarts, kikapcsolj és elgondolkozz az élet dolgain.

Merülj el ma is egy kvszünetben!

 

Bejegyzések
Archívum
Címkék
Még nincsenek címkék.
Kattanj a kvszünetre!
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page